Kaupungit kärsivät vakavammin Micromobility-tiedoista

- Mar 28, 2019-

lime scooter.jpg


Menneet ovat ne päivät, jolloin kaupungit ja tekniset startupit ovat jatkuvasti ristiriidassa keskenään. Passport, liikkuvuudenhallinnan käynnistys, on tehnyt yhteistyötä Charlotten, NC: n, Detroitin, Michelin ja Omahan kanssa, luodakseen puitteet pysäköintiperiaatteiden, tietojen analysoinnin ja enemmän yhteisten mikromobiililiikennepalvelujen käyttöön.


"Monissa kaupungeissa ainoa vaihtoehto on ollut asettaa kiellot, maksut tai lupajärjestelmät, joiden tarkoituksena on rajoittaa niiden kaduilla sallittujen skootterien määrää", Passportin toimitusjohtaja Bob Youakim kertoi TechCrunchille sähköpostitse. ”Vaikka kaupungit voivat ohjata skootterin käyttöönottoa väliaikaisesti, saavutetaan suurempia etuja, kun se sovitetaan yhteen uusien liikkuvuuspalvelujen tarjoajien kanssa.”


Passportilla nämä kaupungit voivat helposti analysoida skootterin käyttöä, pysäköintimallia ja hillitä käyttöä. Passin avulla kaupungit voivat myös toteuttaa reaaliaikaisia curbside-hinnoittelua ja maksuja sekä hallita skootterin sijoittelua paremmin. Ajatuksena on, että kaupungit ja liikkuvuuden tarjoajat toimivat paremmin yhdessä, jos on olemassa taloudellisia kannustimia.


Cities scooter.jpg


”Kaupungeilla on jo vakiintunut järjestelmä autojen lataamiseen pysäköintialueelle, ja sama ratkaisu olisi sovellettava muihin kuljetusmuotoihin”, Youakim sanoi. "Lataamalla skootterit pysäköidä käyttölähtöiseen hinnoitteluun, kaupungit voivat tehokkaammin hallita skoottereita yhteisöissään ja tasapainottaa tarjontaa ja kysyntää."


Passport on myös tehnyt yhteistyötä skootterioperaattorin Lime kanssa tutkimaan tapoja, joilla joustavien pysäköintimaksujen järjestelmä voisi korvata skootterin korkit.


”Tämä on erinomainen esimerkki kaupungeista ja Lime-yhteistyöstä, jotta molemmat voivat määrittää oikean laivaston koon tietojen avulla ja saavuttaa yhdessä moodin siirtämisen, kestävyyden ja saavutettavuuden tavoitteet”, Lime: n liikennekumppanuuksien johtaja Evan Costagliola sanoi lausunnossaan.


城市滑板车


Detroitissa kaupunki esitti viime lokakuussa virallisen pilottiohjelmansa, jonka ylärajana oli 400 niiden skootterien määrää, joita kukin yritys voisi käyttää. Kun skootterit laskeutuivat ensimmäistä kertaa Detroitiin, he olivat keskittyneet suurempaan keskustaan, Detroitin liikkuvuuden innovaation päällikkö Mark de la Vergne kertoi TechCrunchille sähköpostitse.


Osana tätä ohjelmaa toivomme, että skootterien saatavuus kasvaa edelleen aliarvostetuilla alueilla, sekä hallita paremmin tarjonnan ja kysynnän taloustietoa.


"Olen hyvin kiinnostunut näkemään, miten nämä kaupungit voivat työskennellä yhdessä kehittämään uutta liiketoiminta / sääntelymallia, jota voidaan skaalata kansallisesti", hän sanoi.


Charlotteissa on toivoa saada lisätietoja siitä, miten dynaaminen hinnoittelu toteutetaan ja kannustetaan ihmisiä käyttämään kypärää.


"Arvioimme, miten tämä kumppanuus muodostaa kuljetusliikenteen Charlotteissa, kun se liittyy e-skoottereihin", Charlotte Department of Transportationin apulaisjohtaja Dan Gallagher sanoi. ”Kaupungina haluamme tarjota yhteisölle parhaan liikenneverkon, joka tarjoaa pääsyn työpaikkoihin, koulutukseen, kauttakulkuun ja asumiseen.”

Pari:Jaetut sähköiset skootteriretket muodostivat 45,8% kaikista mikromobiililiikenteistä vuonna 2018 Seuraava:Miten ostat saldopyörän? Saatat joutua tietämään tästä tiedosta