Saksa tulee uudeksi taistelukentäksi Euroopan skootterisodissa

- Jul 09, 2019-

Germany scooter.jpg


Lähes puolet Pariisin sähkömoottoripyöräilijöistä on keskeyttänyt tai pienentänyt toimintaa viime viikolla, kun Ranskan pääkaupungin pormestari lupasi purkaa "anarkiaa", joka johtui tuhansien uusien kaksipyöräisten ajoneuvojen lisääntymisestä kaduillaan .


Samaan aikaan monet samoista aloittavista yrityksistä ryntäävät liikkeelle Saksassa sijaitsevissa kaupungeissa, kun Euroopan suurin talous laillisti ajoneuvot viime kuussa.


"Saksa on skootterin maniassa", sanoi Boris Mittermüller, Circinin perustaja ja toimitusjohtaja. "Sää on täydellinen. Meillä on todella paljon vauhtia. Jopa olemme yllättyneitä."


Eurooppalaiset skootteri-startit, kuten Circ, Voi ja Tier, kilpailevat Yhdysvaltojen kilpailijoita vastaan Lime ja Bird, jotta he voivat perustaa itsensä Saksassa. Erityiset ajoneuvovaatimukset, kuten kaksijarrut ja rekisterikilven haltijat, pakottavat start-upit suunnittelemaan ja valmistamaan uusia malleja erityisesti Saksan markkinoille.


"Se on seuraava sota - seuraava Pariisi on nyt Saksa", sanoi Dottin perustaja ja toimitusjohtaja Maxim Romain. "Kaikki keskittyvät siihen."


Tämä lisää uutta varainhankintaa, mikä on jo nyt tungosta eurooppalaisista liikkuvuusmarkkinoista. Kun Amsterdamin perustama Dott ilmoitti perjantaina 30 miljoonan euron kierroksen, Circen johtajat (entinen nimeltään Flash) ja Voi sanovat olevansa myös keskusteluissa sijoittajien kanssa uuden pääoman hankkimisesta.


"2019 on erittäin tärkeä vuosi Euroopassa liikkuville mikroyrityksille, erityisesti nyt, kun Saksa avautuu", sanoi Mittermüller. "On selvää, että meidän on hankittava enemmän pääomaa."


Pariisin aloittavien yritysten ennätys, josta tuli nopeasti yksi maailman suurimmista skootterimarkkinoista, on elintärkeä vakuuttamaan sijoittajat avaamaan tarkistuskirjat. Yli 1,5 miljardia dollaria on jo kaadettu skootteriyrityksiin ympäri maailmaa, hieman yli kaksi vuotta uuden kuljetuskonseptin käyttöönoton jälkeen.


Vuosi sen jälkeen, kun Silicon Valley-pohjainen Lime oli ensimmäinen skootteriyritys, joka lanseerasi Pariisissa, kaupunki ja sen asukkaat ovat tulleet tahattomiksi marsuiksi kymmenen erilaista skootteriyritystä varten. Jotkut arviot viittaavat siihen, että yli 20 000 skootteria on ollut saatavilla Pariisissa viime kuukausina. Talven hidastumisen jälkeen kasvu on palannut kevään saapuessa.


"Se oli kilpailukykyisin markkina-alue, kunnes viime aikoina - kaikki olivat siellä," sanoi Romain. "Se on erittäin kova markkina. Se on todella iso kaupunki, joten toiminnallisesti on vaikea hallita. Sinulla on varmasti paljon vandalismin tai varkauden."


Vaikka se osoittautui aluksi skootterioperaattoreille, kaupungin virkamiehet ovat joutuneet luopumaan alkuperäisestä laissez-faire-asenteestaan joidenkin asukkaiden valitusten jälkeen.


"Se ei ole kaukana anarkiasta, ja meidän kaltaiselle kaupungille on erittäin vaikeaa hallita tätä palvelua", Pariisin pormestari Anne Hidalgo sanoi viime kuussa.


Scooter-operaattorit väittävät, että niiden ajoneuvot voivat helpottaa ruuhkautumista ja pilaantumista kaupungeissa, koska monet näyttävät rajoittavan autoja keskustan alueilla. Mutta he myöntävät, että Pariisi on ollut äärimmäinen kokeilu kuljetuksen tulevaisuudessa.


"On niin kiehtovaa nähdä, kuinka nopeasti kaupunki voi muuttua, mutta näet myös paljon kipua", sanoo Voi: n toimitusjohtaja Fredrik Hjelm. "On olemassa useita ammattitaitoisia yrityksiä, jotka yrittävät onneaan. Ymmärrämme, että ihmiset ovat kiusallisia."


Hän sanoi, että Voi oli "pysäyttänyt" toiminnon Pariisissa, kun se päivitti laivastonsa, ja aikoo palata täyteen kapasiteettiin "muutaman viikon kuluttua".


Tier sanoi, että se oli myös vetänyt skootterinsa Pariisin kaduilta, ennen kuin se palaa kahden tai kolmen viikon kuluessa uudella skootteri-mallilla. Pienemmät operaattorit Bolt, Wind ja Ufo ovat kadonneet Pariisista viime viikolla, kun taas Usain Bolt-B-liikkuvuudessa on käytettävissä vain 65 skootteria.


"Tarvitset merkittävän laivaston koon olla joku Pariisissa," sanoi Mittermüller. "Tämä on pääoma- ja käyttökustannuksia, joten pienemmillä pelaajilla ei todennäköisesti ole mahdollisuutta Pariisiin."


Wayne Ting, Limin maailmanlaajuinen johtaja ja strategia, ennusti, että 2019 tulee olemaan "selkeyttävä vuosi" skootteriyrityksille.


Pääomakustannukset nousevat, kun uudet markkinat kuten Saksa avautuvat, mutta sijoittajat ovat myös varovaisempia. Harvat skootterin vuokrausoperaattorit ovat osoittaneet, että voimakas varhainen käyttöönotto kuluttajilta voidaan muuttaa pitkän aikavälin kestäväksi liiketoiminnaksi.


"Aloitat nähdä paljon kilpailuympäristöön liittyvää riskiä", sanoi Romain. "Joten monet [sijoittajat] haluavat odottaa vähän ja nähdä, voivatko [aloittelevat yritykset] rakentaa jotain, joka kasvaa kannattavasti, ja jos joku tulee olemaan selvä voittaja."


Yksi toimialan sijoittaja oli tylsempi eurooppalaisen skootterimarkkinoiden haasteisiin: "Luultavasti näemme enemmän yrityksiä, jotka menevät loppuvuodesta loppuvuodesta."

Pari:Ei Seuraava:Jaetut sähköiset skootteriretket muodostivat 45,8% kaikista mikromobiililiikenteistä vuonna 2018