Skootteripalveluyrittäjä Bird aloittaa uuden tuotteen Bird Airin suoramyynnin

- Oct 07, 2020-

bird scooter.jpg


Bird, sähköpotkulauta-startup, joka auttoi käynnistämään yhteisen mikroliikkumisen, on kaksinkertaistanut ponnistelut kehittääkseen henkilökohtaista omistajuuttaan ajoneuvoista. Viime viikonloppuna yhtiö lanseerasi uuden taitettavan sähköpotkulaudan, Bird Airin, jonka käyttäjät voivat ostaa 599 dollarin kertahintaan. Se ei ole markkinoiden tehokkain skootteri, jonka huippunopeus on 16 mph (25 km/h) ja kantama 26 mailia (25 km). Mutta Bird Airin hinta on 599 dollaria, mikä on paljon halvempaa kuin yhtiön ensimmäinen vähittäiskaupan skootteri, Bird One, joka myy 1 299 dollarilla.


Tämä asettaa Bird Airin samalle tasolle muiden keskihintaisten sähköpotkulautojen, kuten Razor E Prime III: n tai Segway Ninebot Maxin kanssa.


Bird Airin suunnitteli itse Birdin "ilmailu- ja autoteollisuuden insinöörit", ja se teki yhteistyötä kiinalaisen skootteriyhtiö Okain kanssa Bird Zero -skootterin valmistamista varten. He ostivat myös skootterilaitteita Segway Ninebotilta.


Bird vaihtoi vuoden 2019 puolivälissä ensimmäistä kertaa leasingista potkulautojen myyntiin. Kun yritys perustettiin Santa Monicassa, Kaliforniassa vuonna 2017, sen laivasto koostui pääasiassa Xiaomin ja Segway Ninebotin valmistamista kuluttajapotkulaudoista, jotka devalboivat nopeasti. Bird menettää rahaa joka kerta, kun se matkustaa, mutta kun se on nostanut miljoonia dollareita riskipääomaa, he laajensivat onnistuneesti toiminnan asteikkoa, ja sitten Bird alkoi myös tarjota kuukausittaisia vuokrauspalveluja skoottereilleen.


Bird ilmoitti keränneensä 75 miljoonaa dollaria D-sarjan rahoituksessaan viime vuoden tammikuussa. Yhtiö hävisi myöhemmin lisenssitarjouksen kahdesta Pariisin ja Seattlen kaupungista, mutta voitti yhden Chicagossa.


COVID-19 on saanut jaetun skootteriteollisuuden pysähtymään. Kun skootteriyhtiöt vetivät ajoneuvonsa pois kaupungin kaduilta, vuokranantajat laskivat jyrkästi. Bird ja Lime, kaksi suurinta yhtiötä laivaston koon ja arvostuksen suhteen, ovat toteutuneet massiivisiin lomautuksiin ja peruneet noin 580 kokoaikaista paikkaa. Uber sitoo Jump-pyörä- ja skootteriliiketoimintansa Limeen osana investointiaan, minkä vuoksi Limen arvostus on laskenut lähes 80 prosenttia.


Mutta koska kiinnostus polkupyöriä ja muita vaihtoehtoisia kuljetusmuotoja vastaan on elpymässä, ala on hitaasti elpymässä. Kun kaupunkilaiset etsivät turvallista matkustustapaa, he käyttävät skoottereita myös pidempiin matkoihin. Viime viikolla Lime kertoi, että keskimäärin epidemian alusta lähtien skootterimatkustamiseen käytetty aika on kasvanut 34 prosenttia ja matka on kasvanut 18 prosenttia.

Pari:Ei Seuraava:Lakialoitetta, joka saattaa lopettaa Kalifornian pyöränjako- ja skootteriliiketoiminnan, on muutettu