Jaetut sähköiset skootteriretket muodostivat 45,8% kaikista mikromobiililiikenteistä vuonna 2018

- Apr 19, 2019-

shared scooters.jpg


Vuonna 2018 84 miljoonasta mikromobiililiikenteestä 38,5 miljoonaa oli skoottereilla. Muut 45,5 miljoonaa matkaa tehtiin polkupyörille - joko asemille perustuvista pyöräosakkeista tai docklessin yhteisistä polkupyöristä. Ratsastukset asemapohjaisilla polkupyörillä olivat 36,5 miljoonaa matkaa, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Verrattuna edelliseen vuoteen yli kaksi kertaa enemmän matkoja tehtiin mikromyyntipalveluihin.


"Monien uusien yhteisten ajoneuvotyyppien hallinta kaupungin kaduilla on haaste", NACTO: n strategiajohtaja Kate Fillin-Yeh sanoi lausunnossaan. "Tietojen kaupungit saavat toimittajilta hauskoja, vaikeuttavat järjestelmien säätelyä tai tekemään hyviä toimintatapoja. Suuri osa laitteista on uusia ja suurelta osin testattuja, ja markkinat muuttuvat nopeasti ja epävarmoja taloudellisia näkymiä. mikromobiilijärjestelmät on suunniteltu yhdessä kaupunkien kanssa, ja olemme innoissamme auttamaan kaupunkeja luomaan ja tukemaan kuljetusvaihtoehtoja, jotka siirtävät enemmän matkoja kestäviin ja turvallisiin tiloihin. "


爱路卡登CS-518电动滑板车


Kun asemapohjaiset polkupyörät käyttivät enemmän käyttöä kuin edellisenä vuonna, NACTO sanoo, että sähköiset skootterit ovat todennäköisesti olleet veturina dockless-polkupyörien käytön vähenemiselle. Dockless-polkupyörät "ovat kadonneet suuresti kaupungin kaduilta, lukuun ottamatta Seattlessa yhä käytössä olevia dockless-polkupyöriä", NACTO kirjoittaa. Siksi NACTO ennustaa dockless-pyöräretkiä laskevan edelleen vuonna 2019.


Se on hieno uutinen Lyftille, joka osti Citi Bike- ja Ford GoBike -toimittajan Motivate-yhtiön viime vuonna. Se ei ole hyvä uutinen Uberille, joka hankki dockless-pyöräosakkeen käynnistyksen JUMPin viime vuoden alussa.

Pari:Saksa tulee uudeksi taistelukentäksi Euroopan skootterisodissa Seuraava:Kaupungit kärsivät vakavammin Micromobility-tiedoista