Ison-Britannian sähköisen skootterin laillistaminen: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

- Jul 07, 2020-

UK e-scooter.jpg


Sähköskootterit ovat laillisia Englannin, Skotlannin ja Walesin teillä lauantaista 4. heinäkuuta 2020 alkaen, jos ne hankitaan osakejärjestelmän kautta. Sen jälkeen kun hallituksen ohjeet julkaistiin osana 12 kuukauden kokeilua tällaisista järjestelmistä, e-skootteriyritykset valmistelevat saattamaan ajoneuvot Britannian kaupunkien kaduille mahdollisimman pian.


Noin 50 neuvostoa on ilmaissut kiinnostuksensa järjestelmien ylläpitämiseen, ja Middlesborough nimettiin potentiaaliseksi alueeksi varhaiseen käyttöönottoon. Skootterit rajoittuvat matkustamiseen nopeudella 15.5 mailia ja kielletään jalkakäytävillä. Ratsastajien on oltava vähintään 16-vuotiaita ja heillä on oltava täysi tai väliaikainen ajokortti.


Osakejärjestelmän e-skootterien laillistaminen on mahdollisuus hyödyntää lukituksen aiheuttamia matkamuutoksia, mutta niiden käyttöönotto tuo mukanaan haasteita. Niihin kuuluvat vaarat, jotka telakoimattomat polkupyörät voivat aiheuttaa, jos ne jätetään kuivikkeiden päällysteille, ja mahdolliset sekaannukset tosiasiassa, että yksityisomistuksessa olevat skootterit - vaikka niitä onkin laajalti saatavissa ostamaan - ovat edelleen laitonta julkisella maalla.


Uusia tapoja matkustaa


Matkailu on muuttunut dramaattisesti COVID-19: n puhkeamisen jälkeen. Maaliskuussa Yhdistyneessä kuningaskunnassa maantieliikenne laski jopa 73% ja julkisen liikenteen matkat laskivat 90% huhtikuussa.


Tähän on yhdistetty kävelyn ja pyöräilyn lisääntyminen. Korkeimmillaan pyöräilytasot olivat 300% normaalia korkeammat. Sähköskootterien tarjoajat voivat hyödyntää tätä muutosta tarjoamalla sen, mitä monet pitävät kaupungeissamme edullisena, nopeana ja kestävänä kuljetusmuotona.


Niitä voidaan pitää osana kasvavaa kiinnostusta mikromobiliteettiin - lyhyen matkan kuljetusvaihtoehtoihin, kuten pyöräosuusjärjestelmiin - ja aktiiviseen matkustamiseen. Ne tarjoavat matkustusmuodon, joka voi täydentää kävelyä, pyöräilyä ja julkista liikennettä ja yhdistää sen.


UK scooter.jpg


Sähköskootterit ovat jo suosittuja kaupungeissa kuten Lissabon, koska se on nopea ja edullinen tapa tutustua kaupunkiin. Pariisissa tapahtui e-skootterien osakeohjelmien lisääntyminen vuonna 2018. Niiden keskeinen vetovoima on ollut niiden saavutettavuus ja vähäiset ympäristövaikutukset verrattuna muihin matkustustapoihin.


Ison-Britannian käyttöönotto


E-skootterikokeilut Britanniassa seuraavan 12 kuukauden aikana tarjoavat maalle mahdollisuuden ymmärtää e-skootterien vaikutukset kaupunkien matkoihin. Infrastruktuurin, kuten pop-up-pyöräteiden, äskettäinen voimakas lisääntyminen voi mahdollistaa sen, että aikaisemmin autolla tai julkisella liikenteellä tehdyt matkat voidaan ottaa turvallisesti e-skootterilla.


Järjestelmien käyttöönoton maksimoimiseksi tarvitaan kuitenkin turvallista ja omistautunutta infrastruktuuria. Tilapäisen ponnahdusikkunakävelyn ja pyöräilyinfrastruktuurin lukumäärä on lisääntynyt lukituksen aikana ja hallitus on luvannut 2 miljardia puntaa pyöräilyn ja kävelyn tukemiseen. Uusien mikromoodimuotojen, kuten e-skootterien, läsnäolo tekee näistä tiloista entistä tärkeämpiä ja tarkoittaa, että niitä tulisi mahdollisesti laajentaa edelleen.


On myös muita harkittavia haasteita. Sähköskoottereita pidetään kaupungeissa usein kestävänä liikkuvuusratkaisuna, mutta niillä on tiettyjä ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi diesel-pakettiautojen käyttö skootterien keräämiseen, lataamiseen ja uudelleenjakeluun tuottaa omat CO₂-päästöt. Pyöränjako-ohjelmia on myös syytetty suurien määrien jätteiden tuottamisesta vaurioituneista tai hävitetyistä polkupyöristä. Tämän seurauksena e-skootteriyritysten on tehtävä tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja suunnittelijoiden kanssa näiden vaikutusten minimoimiseksi.


Turvallisuus ennen kaikkea


Useat onnettomuudet ja jopa kuolemat ovat johtaneet huolenaiheisiin skootterien turvallisuudesta. Ranskassa e-skootterien suosion äkillisen kasvun jälkeen Ranskan hallitus on ottanut käyttöön tiukempia sääntöjä niiden käytöstä. Niihin kuuluvat nopeusrajoitukset, kuljettajien vähimmäisikä ja e-skoottereiden kieltäminen jalkakäytävillä. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus panee täytäntöön nämä säännöt alusta alkaen.


UK Electric scooters.jpg


Mutta vaatimus, että ratsastajilla on täysi tai väliaikainen ajokortti skootterien käyttämiseen, saattaa herättää kysymyksiä siitä, kuka voi käyttää niitä. Esimerkiksi etnisiin vähemmistöryhmiin kuuluvilla ihmisillä on vähemmän todennäköisyys saada lupakirja. Koska oikeudenkäynti on asetettu vuodeksi ja sitä sitten tarkistetaan, tätä vaatimusta tulisi muuttaa tai poistaa tulevaisuudessa.


Useimmat e-skootterien osakejärjestelmät käyttävät telakoimatonta järjestelmää. Tämä tarkoittaa, että voit jättää skootterisi minne tahansa ajon jälkeen, sen sijaan, että sinun pitäisi etsiä telakka. Mutta se on johtanut skootterien ongelmaan polttaa jalkakäytäviä.


Tuloksena on pääsy pyörätuolin käyttäjille ja erityisesti näkövammaisille. Vammaisuustietoisuuskampanjat ovat jo herättäneet huolta telakoimattomien skootterien vaikutuksista Ison-Britannian kaupungeissa.


On myös huolestuttavaa, että sähköisten skootterien yksityiset omistajat eivät ymmärrä, että ajo-ajoneuvot, joita ei ole hankittu osakeohjelman kautta, ovat edelleen laittomia teillä ja jalkakäytävillä. Lisäksi koska skootterijärjestelmät on suunnattu kaupunkeihin, voi olla menetettyjä mahdollisuuksia ymmärtää niiden arvo maaseutualueilla ja pienissä markkinakaupungeissa.


Tämä uusi lainsäädäntö saattaa pian johtaa yksityisen sähköisen skootterin ratsastusten laillistamiseen. Tulevaisuus näyttää varmasti valoisalta tämän uuden matkamuodon suhteen, ja kokeilut auttavat meitä ymmärtämään täysin niiden arvon. Keskustelu

Tämä artikkeli on julkaistu uudelleen The Conversation -sivulta, jonka on kirjoittanut Luke Blazejewski, tutkimusapulainen, Salfordin yliopisto; Graeme Sherriff, kaupunkitutkimuksen tutkija, Salfordin yliopisto ja Nick Davies, Salfordin yliopiston kestävien kaupunkien ja liikenteen tutkija, Creative Commons -lisenssillä. Lue alkuperäinen artikkeli.

Pari:Uudet säännöt noin Ratsastus Electric Skootterit Lontoon teillä Seuraava:Lime aloittaa jaetun skootteriliiketoiminnan useissa kaupungeissa ympäri maailmaa